Українська|English

Відбулося засідання Координаційно-експертної ради в рамках реалізації проекту «Сильна місцева громада – Соціальна місцева громада»

8 грудня 2017 року в рамках проекту «Сильна місцева громада – соціальна місцева громада», який реалізується Бюро соціальних та політичних розробок за підтримки ЮНІСЕФ, відбулося чергове засідання Координаційно-експертної ради з питань соціальної політики Науково-дослідного Інституту праці і зайнятості населення Міністерства соціальної політики України і НАН України.

В засіданні КЕР взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, зокрема: Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна;  начальник управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма; начальник управління профілактики соціального сирітства Ірина Пінчук, заступник директора Науково-дослідного Інституту праці і зайнятості населення Леонід Ільчук, Директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Руслан Ковбаса, заступник голови Громадської ради при Мінсоцполітики Ростислав Дзундза, експерт Світового банку Наталія Зінкевич а також представники громадянського сектору та міжнародних проектів.

В ході заходу обговорювалися результати реалізації проекту, в тому числі розроблені в рамках проекту документи, а саме Соціальний паспорт громади та інструмент пріоритизації, які були відпілотовані експертами Бюро в ході візитів до відібраних ОТГ. Заслухано Презентацію про реалізацію проекту  розроблену Оленою Виноградовою, керівником проекту, зокрема було наголошено, що метою розробки даних документів було створення простих інструментів для об’єднаних територіальних громад, які вони зможуть використовувати при проведенні аналізу ситуації в соціальному секторі та складанні стратегічних планів та планів соціального розвитку своїх громад. 

Учасники обговорення Соціального паспорту громади прийшли до висновку, що назву документу краще змінити на Соціальний профіль громади. Ольга Цвілій, один з експертів-розробників документу, презентувала кожний розділ документу та отримала пропозиції щодо корегування чи доповнення деяких його компонентів. Відбулася жвава дискусія щодо його наповнення та внесення змін практично в усі його компоненти. В процесі дискусії Голова правління Бюро соціальних та політичних розробок Ростислав Дзундза наголосив на актуалізації соціального паспорту громади, який буде певною відправною точкою для прийняття управлінських рішень керівництвом громади на місцях у всіх сферах її розвитку, особливо у соціальній сфері. По завершенню обговорення заступник директора Інституту з наукової роботи Леонід Ільчук запропонував учасникам дискусії доопрацювати проект соціального паспорту громади та направити його для подальшого обговорення усім зацікавленим сторонам.

В результаті заходу учасники прийшли до висновку, що розроблені інструменти можуть використовуватися в громадах після доопрацювання, але необхідно зробити кроки для їх нормативного затвердження.

 

Про бюро

Бюро соціальних та політичних розробок займається питаннями реформування соціальної сфери та соціального діалогу

Електронна адреса: 
bureau@bureau.in.ua

Фейсбук | Твіттер



Європейський союз, прямуємо разом Unicef Black sea trust for regional cooperation Civil Society Forum КМДА фонд відродження Карітас України